Design/Vizuális kommunikáció

Gastro Design 2016: gratulálunk a nyerteseknek!

1/13

Gastro Design díjátadó 2016

?>
Gastro Design díjátadó 2016
?>
Gastro Design díjátadó 2016
?>
Gastro Design díjátadó 2016
?>
Gastro Design díjátadó 2016
?>
Gastro Design díjátadó 2016
?>
Gastro Design díjátadó 2016
?>
Gastro Design díjátadó 2016
?>
Gastro Design díjátadó 2016
?>
Gastro Design díjátadó 2016
?>
Gastro Design díjátadó 2016
?>
Gastro Design díjátadó 2016
?>
Gastro Design díjátadó 2016
?>
lead
1/13

Gastro Design díjátadó 2016

Gastro Design 2016: gratulálunk a nyerteseknek!
Design/Vizuális kommunikáció

Gastro Design 2016: gratulálunk a nyerteseknek!

2016.10.07. 08:00

Cikkinfó

Földrajzi hely:
Budapest

Eredetiség, kreativitás, érthetőség, átláthatóság, a kivitelezés minősége, a pályázott munka esztétikai és funkcionális minőségének összhangja. Ezek voltak a főbb szempontok, amelyek alapján megmérették a pályamunkákat az idén harmadik alkalommal megrendezett Gastro Design versenyen.

A szakmai versenyen, amelyet immár harmadik alkalommal hirdetett meg a Turizmus Trend/Vendég & Hotel szaklap, a vendéglátás arculatok (szállodák, éttermek, kisebb és nagyobb vendéglátóegységek) versenyeztek egymással. Az idei kategóriák a következők voltak: street food (először került meghirdetésre, kiemelt kategóriaként), étlap- és itallapdesign, logo és grafikus arculat, vendéglátóipari kiegészítők, vendéglátóipari berendezések és belsőépítészet – zárt tér, vendéglátóipari berendezések és belsőépítészet – nyitott tér. A zsűri idén két különdíjat is kiadott.

Gastro Design díjátadó 2016
2/13
Gastro Design díjátadó 2016

A zsűri elismert hazai gasztro, reklám, pr- és művészeti ágazatból álló szakemberekből állt. Tagjai:

- Bakody Katalin, JAB Csoport, igazgató
- Döry Gábor, Corinthia Hotel Budapest, kommunikációs igazgató
- Ipacs Géza, Apacs Stúdió, grafikus
- Kövesházi Dábiel, Mito, művészeti vezető
- Krémer Julianna, Professional Publishing Hungary, művészeti vezető
- Segal Viktor, gasztronómiai tanácsadó
- Szauer Judit, Gastro PR
- Szántó Zoltán, Turizmus Trend, főszerkesztő
- Vágó Ágnes, Vendég és Hotel, felelős szerkesztő
- A verseny zsűrijének elnöke Varró Zoltán, dizájner, belsőépítész, VARRODESIGN

Gastro Design díjátadó 2016
7/13
Gastro Design díjátadó 2016

Elegáns keretek közt, egy 100 fős, tányérszervizes, exkluzív vacsora keretében, a Larus Étterem és Rendezvényházban sztárfellépő közreműködésével – Gallusz Niki a Mamma Miából adta elő produkcióját - rendezték meg kedd este a Gastro Design verseny díjátadóját, amelyre a shortlist-re került vendégeken kívül a szervezők meghívták a hazai szállodai vezetőket, igazgatókat, tulajdonosokat, neves gasztroszakembereket, étteremtulajdonosokat, valamint design- és belsőépítészstúdiók vezetőit, a média munkatársain belül belsőépítészettel, design-nal foglalkozó online/offline szakírókat azért, hogy a hazai belsőépítészeti szakma most először találkozhasson  a vendéglátósokkal, szállodásokkal. Az esemény egyúttal arra is lehetőséget teremtett, hogy elindulhasson párbeszéd közöttük annak érdekében, hogy a hazai szálloda- és vendéglátóipar megjelenése, arculata, kreativitása és érthetősége – és ezzel együtt színvonala – magasabb szintre kerülhessen, nemzetközi szinten mérve is növelje ezzel elismertségét. 

Gastro Design díjátadó 2016
3/13
Gastro Design díjátadó 2016

Természetesen nem jöhetett volna létre a pazar este a programot támogató partnerek nélkül, akik a díjkiosztó alkalmával be is mutatkoztak egy-egy minikiállítás keretén belül, így főtámogatóink, a JAB Csoport gyönyörűen bebútorozott enteriőrje, a Solfino elegáns topdesign világítástechnikai tárgyai és bútorai, a Mega-Glass különleges üvegtechnika-megoldása, a Palatinus luxus fürdőszoba berendezései és a Mercedes-Benz autói voltak láthatóak a vacsora közönsége számára. Szintén köszönet jár egyéb támogatóinknak, a Carslberg Hungary-nak, a Kristinus Borbirtoknak, a Villányi Pálinkának, a Jack Danielsnek és a Finlandiának.

A nyertesek

Street Food

  • Low Cost Gourmet Trailer - arany
  • padthai wokbar - ezüst
  • BaoBox Ázsiai Street Food Étterem - bronz

Étlap- és itallapdesign 40 fő alatt

  • Minden ízben Prémium - shortlist
  • Babérliget Kúria - shortlist

Étlap- és itallapdesign 40 fő felett

  • (Nem volt eredményes pályázat)

Logó és grafikus arculat 40 fő alatt 

  • kiSSBende contact dining bisztro_logó és grafikus arculat - arany
  • Zing burger arculat - arany
  • BaoBox arculat - bronz

Logó és grafikus arculat 40 fő felett 

  • padthai wokbar - arculat - arany
  • Baalbek Libanoni étterem - ezüst
  • Nosztalgia Garden logó és grafikus arculat - bronz

Vendéglátóipari kiegészítők 40 fő alatt 

  • kiSSBende contact dining bisztró Vendéglátóipari kiegészítők - arany
  • Hisztéria Cremeria fagylaltozó kiegészítők - ezüst

Vendéglátóipari kiegészítők 40 fő felett

  • (Nem volt eredményes pályázat)

Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet - zárt tér 40 fő alatt 

  • Monofu - WOW (különdíj)
  • Babérliget Kúria - arany
  • Natura Hill Zebegény - shortlist

Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet - zárt tér 40 fő felett 

  • Avalon Ristorante - zárt tér - Hotel kategória: arany
  • Hilton Budapest mesteri felületek – mesteri enteriőr! - Hotel kategória: arany
  • Nem minden az, aminek látszik - Hotel kategória: bronz
  • Elbűvölően könnyed és elegáns - Étterem kategória: arany
  • Fenyves Yacht Club Perlaki Pub – Étterem - Bár - Étterem: ezüst
  • 3 az 1-ben gasztronómiai világ - Étterem kategória: bronz
  • Alsóörs Marina Étterem - Étterem: bronz
  • Klasszikus kávéház, kortárs köntösben - shortlist

Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet - nyitott tér 40 fő alatt 

  • Gázlámpa KIOSZK - A Fő téri Gázfogadó épület felújítása és újrahasznosítása – shortlist

Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet - nyitott tér 40 fő felett

  • (Nem volt eredményes pályázat)

Vendég & Hotel különdíj

  • Avalon park

 

Az eseményről az M1 Híradó is beszámolt, ide kattintva érhető el.
 

 

 

Vélemények (0)
Új hozzászólás
Épületek/Ipari és kereskedelmi épület

TRANZIT ART CAFÉ // Egy hely + Építészfórum

2020.09.30. 19:04
00:06:46

Farkasfog? Lepkeszárny? Milyen alakja van a XI. kerületi Bukarest utcában lévő volt buszpályaudvar tetőrendszerének? Az Egy Hely következő állomása a Tranzit Art Café, amelynek eredeti épületét 1963-ban tervezte Félix Vilmos (Uvaterv).

A buszpályaudvart az éppen akkoriban lendületesen fejlődő budai városrész és az Érd környéki települések között ingázó emberek számára tervezték, és nagy forgalmat bonyolított. A világ változott: csuklós Ikaruszok már nem kanyarodnak arra, a pályaudvar bezárt, majd 2005-ben Borsay Attila építész vezetésével ez a hely is átalakult. A hajdani utasváró mára kultikus terében és a könnyed betontetők alatt egy nyári este italt kortyolgatva bárki maga is elmerenghet a nagy kérdésen: akkor tehát farkasfog vagy lepkeszárny?

Az Egy hely és az Építészfórum közös videósorozatában tehát egy kis budapesti várostörténettel és egy izgalmas épülettel ismerkedünk meg.

A videósorozat megvalósítást az NKA támogatja.

Farkasfog? Lepkeszárny? Milyen alakja van a XI. kerületi Bukarest utcában lévő volt buszpályaudvar tetőrendszerének? Az Egy Hely következő állomása a Tranzit Art Café, amelynek eredeti épületét 1963-ban tervezte Félix Vilmos (Uvaterv).

A buszpályaudvart az éppen akkoriban lendületesen fejlődő budai városrész és az Érd környéki települések között ingázó emberek számára tervezték, és nagy forgalmat bonyolított. A világ változott: csuklós Ikaruszok már nem kanyarodnak arra, a pályaudvar bezárt, majd 2005-ben Borsay Attila építész vezetésével ez a hely is átalakult. A hajdani utasváró mára kultikus terében és a könnyed betontetők alatt egy nyári este italt kortyolgatva bárki maga is elmerenghet a nagy kérdésen: akkor tehát farkasfog vagy lepkeszárny?

Az Egy hely és az Építészfórum közös videósorozatában tehát egy kis budapesti várostörténettel és egy izgalmas épülettel ismerkedünk meg.

A videósorozat megvalósítást az NKA támogatja.

Helyek/Infrastruktúra

MOSÓHÁZAK // Egy hely + Építészfórum

2020.09.16. 13:04
00:05:55

Ismét a Balaton környékére, konkrétan pedig a Balaton-felvidék három falvába visz el Torma Tamás az Egy hely és az Építészfórum közös videósorozatában. Köveskálra, Kővágóörsre és Óbudavárra a három település jó állapotú mosóházai kapcsán a stáb, de persze a nagy hagyományú, egykor a közösség életének központi helyszínét jelentő épületek mellett a korabeli szokások is szóba kerülnek a videóban.

Ismét a Balaton környékére, konkrétan pedig a Balaton-felvidék három falvába visz el Torma Tamás az Egy hely és az Építészfórum közös videósorozatában. Köveskálra, Kővágóörsre és Óbudavárra a három település jó állapotú mosóházai kapcsán a stáb, de persze a nagy hagyományú, egykor a közösség életének központi helyszínét jelentő épületek mellett a korabeli szokások is szóba kerülnek a videóban.

Támogasd az Építészfórumot most, hogy legyen újabb húsz évünk!

Az Építészfórum minden tartalma ingyenes – és az is marad. De ahhoz, hogy eredeti, értékálló anyagokat hozzunk létre, Olvasóink támogatására is szükségünk van.

Támogatom

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk