Gazdaság

A szerkezetkész épület romantikája: épül a Trendo11

1/26

A tervezési terület eltérő beépítési övezetek találkozásánál található, az itt megvalósuló épületre sok helyről rálátunk. Fotó: Batár Zsolt

A tervezési terület eltérő beépítési övezetek találkozásánál található, az itt megvalósuló épületre sok helyről rálátunk. Fotó: Batár Zsolt
Északon 15 emeletes pontházak sorakoznak. Fotó: Batár Zsolt
Délen három-, négyszintes házak következnek, míg nyugat felé messzire ellátni a metró kocsiszínje felett. Fotó: Batár Zsolt
A Hadak útján épülő társasház tervezését egy 2017-es tervpályázat során nyerte el a LAB5 architects. Fotó: Batár Zsolt
A tervezési terület eltérő beépítési övezetek találkozásánál található, az itt megvalósuló épületre sok helyről rálátunk. Fotó: Batár Zsolt
A LAB5 architects csapata olyan tömeget tervezett, mely felveszi a magasságbeli különbségeket. Fotó: Batár Zsolt
A tetőt lépcsőzetesen alakították ki, hogy hasznos felületté váljon. Fotó: Batár Zsolt
Nagyméretű teraszok és zöldtető kapnak helyet a lépcsőzetesen kialakított tetőn. Fotó: Batár Zsolt
Fotó: Batár Zsolt
A LAB5 architects csapata olyan tömeget tervezett, mely felveszi a magasságbeli különbségeket. Fotó: Batár Zsolt
Eredetileg egy hosszabb épülettömeg jött létre, a tervezők ezt „hajtogatták” be a háromszög alaprajzú telekre. Fotó: Batár Zsolt
Az alacsonyabb épülettömegben a közlekedő folyosók egy zárt belső udvarra néznek, a magasabb tömegek esetében nyitottak a kilátás felé. Fotó: Batár Zsolt
A közlekedő mag a ház súlypontjába került. Fotó: Batár Zsolt
A metró felőli, védett, parkosított beszögellésen át, egy nagyvonalú előtető alatt lehet majd megközelíteni. Fotó: Batár Zsolt
A homlokzat mintázata erősíti a lépcsős tömeget. Fotó: Batár Zsolt
A földszinten utcára nyíló kisebb üzleteket lesznek. Fotó: Batár Zsolt
A homlokzat mintázata erősíti a lépcsős tömeget. Fotó: Batár Zsolt
Fotó: Batár Zsolt
A közlekedő mag a ház súlypontjába került. Fotó: Batár Zsolt
Fotó: Batár Zsolt
Fotó: Batár Zsolt
A középfolyosó helyett, a szükségesnél jóval szélesebb, barátságosabb oldalfolyosós alaprajzi elrendezésre nyílt lehetőség. Fotó: Batár Zsolt
Fotó: Batár Zsolt
Sok helyről nyílik szabad kilátás a távolba, ez az egyik. Fotó: Batár Zsolt
Ez még látvány, de várhatóan így fog kinézni, amikor megépül és a növények is növekedni fognak. Építészet: LAB5 architects
Ez még látvány, de várhatóan így fog kinézni, amikor megépül és a növények is növekedni fognak. Építészet: LAB5 architects
?>
A tervezési terület eltérő beépítési övezetek találkozásánál található, az itt megvalósuló épületre sok helyről rálátunk. Fotó: Batár Zsolt
?>
Északon 15 emeletes pontházak sorakoznak. Fotó: Batár Zsolt
?>
Délen három-, négyszintes házak következnek, míg nyugat felé messzire ellátni a metró kocsiszínje felett. Fotó: Batár Zsolt
?>
A Hadak útján épülő társasház tervezését egy 2017-es tervpályázat során nyerte el a LAB5 architects. Fotó: Batár Zsolt
?>
A tervezési terület eltérő beépítési övezetek találkozásánál található, az itt megvalósuló épületre sok helyről rálátunk. Fotó: Batár Zsolt
?>
A LAB5 architects csapata olyan tömeget tervezett, mely felveszi a magasságbeli különbségeket. Fotó: Batár Zsolt
?>
A tetőt lépcsőzetesen alakították ki, hogy hasznos felületté váljon. Fotó: Batár Zsolt
?>
Nagyméretű teraszok és zöldtető kapnak helyet a lépcsőzetesen kialakított tetőn. Fotó: Batár Zsolt
?>
Fotó: Batár Zsolt
?>
A LAB5 architects csapata olyan tömeget tervezett, mely felveszi a magasságbeli különbségeket. Fotó: Batár Zsolt
?>
Eredetileg egy hosszabb épülettömeg jött létre, a tervezők ezt „hajtogatták” be a háromszög alaprajzú telekre. Fotó: Batár Zsolt
?>
Az alacsonyabb épülettömegben a közlekedő folyosók egy zárt belső udvarra néznek, a magasabb tömegek esetében nyitottak a kilátás felé. Fotó: Batár Zsolt
?>
A közlekedő mag a ház súlypontjába került. Fotó: Batár Zsolt
?>
A metró felőli, védett, parkosított beszögellésen át, egy nagyvonalú előtető alatt lehet majd megközelíteni. Fotó: Batár Zsolt
?>
A homlokzat mintázata erősíti a lépcsős tömeget. Fotó: Batár Zsolt
?>
A földszinten utcára nyíló kisebb üzleteket lesznek. Fotó: Batár Zsolt
?>
A homlokzat mintázata erősíti a lépcsős tömeget. Fotó: Batár Zsolt
?>
Fotó: Batár Zsolt
?>
A közlekedő mag a ház súlypontjába került. Fotó: Batár Zsolt
?>
Fotó: Batár Zsolt
?>
Fotó: Batár Zsolt
?>
A középfolyosó helyett, a szükségesnél jóval szélesebb, barátságosabb oldalfolyosós alaprajzi elrendezésre nyílt lehetőség. Fotó: Batár Zsolt
?>
Fotó: Batár Zsolt
?>
Sok helyről nyílik szabad kilátás a távolba, ez az egyik. Fotó: Batár Zsolt
?>
Ez még látvány, de várhatóan így fog kinézni, amikor megépül és a növények is növekedni fognak. Építészet: LAB5 architects
?>
Ez még látvány, de várhatóan így fog kinézni, amikor megépül és a növények is növekedni fognak. Építészet: LAB5 architects
1/26

A tervezési terület eltérő beépítési övezetek találkozásánál található, az itt megvalósuló épületre sok helyről rálátunk. Fotó: Batár Zsolt

Gazdaság

A szerkezetkész épület romantikája: épül a Trendo11

2020.05.29. 07:06
1/26

A tervezési terület eltérő beépítési övezetek találkozásánál található, az itt megvalósuló épületre sok helyről rálátunk. Fotó: Batár Zsolt

A tervezési terület eltérő beépítési övezetek találkozásánál található, az itt megvalósuló épületre sok helyről rálátunk. Fotó: Batár Zsolt
Északon 15 emeletes pontházak sorakoznak. Fotó: Batár Zsolt
Délen három-, négyszintes házak következnek, míg nyugat felé messzire ellátni a metró kocsiszínje felett. Fotó: Batár Zsolt
A Hadak útján épülő társasház tervezését egy 2017-es tervpályázat során nyerte el a LAB5 architects. Fotó: Batár Zsolt
A tervezési terület eltérő beépítési övezetek találkozásánál található, az itt megvalósuló épületre sok helyről rálátunk. Fotó: Batár Zsolt
A LAB5 architects csapata olyan tömeget tervezett, mely felveszi a magasságbeli különbségeket. Fotó: Batár Zsolt
A tetőt lépcsőzetesen alakították ki, hogy hasznos felületté váljon. Fotó: Batár Zsolt
Nagyméretű teraszok és zöldtető kapnak helyet a lépcsőzetesen kialakított tetőn. Fotó: Batár Zsolt
Fotó: Batár Zsolt
A LAB5 architects csapata olyan tömeget tervezett, mely felveszi a magasságbeli különbségeket. Fotó: Batár Zsolt
Eredetileg egy hosszabb épülettömeg jött létre, a tervezők ezt „hajtogatták” be a háromszög alaprajzú telekre. Fotó: Batár Zsolt
Az alacsonyabb épülettömegben a közlekedő folyosók egy zárt belső udvarra néznek, a magasabb tömegek esetében nyitottak a kilátás felé. Fotó: Batár Zsolt
A közlekedő mag a ház súlypontjába került. Fotó: Batár Zsolt
A metró felőli, védett, parkosított beszögellésen át, egy nagyvonalú előtető alatt lehet majd megközelíteni. Fotó: Batár Zsolt
A homlokzat mintázata erősíti a lépcsős tömeget. Fotó: Batár Zsolt
A földszinten utcára nyíló kisebb üzleteket lesznek. Fotó: Batár Zsolt
A homlokzat mintázata erősíti a lépcsős tömeget. Fotó: Batár Zsolt
Fotó: Batár Zsolt
A közlekedő mag a ház súlypontjába került. Fotó: Batár Zsolt
Fotó: Batár Zsolt
Fotó: Batár Zsolt
A középfolyosó helyett, a szükségesnél jóval szélesebb, barátságosabb oldalfolyosós alaprajzi elrendezésre nyílt lehetőség. Fotó: Batár Zsolt
Fotó: Batár Zsolt
Sok helyről nyílik szabad kilátás a távolba, ez az egyik. Fotó: Batár Zsolt
Ez még látvány, de várhatóan így fog kinézni, amikor megépül és a növények is növekedni fognak. Építészet: LAB5 architects
Ez még látvány, de várhatóan így fog kinézni, amikor megépül és a növények is növekedni fognak. Építészet: LAB5 architects

Cikkinfó

Szerzők:
Fürdős Zsanett

Címkék:
építés közben

Támogasd az Építészfórumot most, hogy legyen újabb húsz évünk!

Az Építészfórum minden tartalma ingyenes – és az is marad. De ahhoz, hogy eredeti, értékálló anyagokat hozzunk létre, Olvasóink támogatására is szükségünk van.

Támogatom

Friss adatvédelmi tájékoztatónkban megtalálod, hogyan gondoskodunk adataid védelméről. Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért. További információk