Budapesti Építész Kamara 1088 Budapest Ötpacsirta u. 2. Tel.: 318-2444, 338-2775 Fax: -
  e-mail: bek@bek.hu

K e r e s é s
 
 
F ó r u m
 
 
G a l é r i a
 
 
A l k o t á s ok
 
 
S a j t ó l á d a
 
 
K é r d é s e k -
v á l a s z o k
 
 
H o n l a p -
t é r k é p
 
Budapesti Építészkamara Facbook oldala
F r i s s    h í r e k H í r l e v e l e k H í r a r c h í v u m H a n g a n y a g o k
Adótanácsok Jogi tanácsok Sajtófigyelő Állás keres-kínál
Böröcz Petra www.hvg.hu
Sajtófigyelő 2008. április 10.

A teljes eredeti cikk

Május elsejétől lépnek életbe az új áfatörvény még újabb módosításai. Ezek már könnyebbé teszik az építőiparban a fordított áfa alkalmazását, azonban még így is sok a nyitott kérdés, ráadásul az érintett könyvelőknek az építési engedélyezési gyakorlatból sem árt egy "gyorstalpaló" önképzést elvégezniük.

(...)

A könyvelők leginkább a szabályozás pontatlansága miatt ódzkodnak az újdonságtól. A fordított áfát is taglaló jogszabályon három évig dolgoztak, mégsem sikerült úgy összerakni, hogy két hónap múlva ne kelljen átírni. Az újabb, pontosabb rendelkezések május elsején lépnek életbe, de még ezek alkalmazásához is számos részletet kell egyértelművé tennie az APEH-nek külön állásfoglalásokban. A Pénzügyminisztérium szűkítette az érintettek körét: májustól az ingatlan-nyilvántartásba bejelentendő ingatlan, ingatlanrész átadása esetén és az építési engedélyhez kötött építési-szerelési munkáknál kell alkalmazni a fordított szabályt. S erről a megbízónak írásban nyilatkoznia is kell fővállalkozója felé. Ez már jóval egyértelműbb, ám még maradt nyitott kérdés.

(...)

 
Magyar Építész Kamara honlapja FUGA Budapesti Építészeti Központ epiteszforum.hu Építész Továbbképző BÉK Nívódíja 2018 BÉK Nívódíja 2017 BÉK Nívódíja 2016 BÉK Nívódíja 2015