Budapesti Építész Kamara 1088 Budapest Ötpacsirta u. 2. Tel.: 318-2444, 338-2775 Fax: -
  e-mail: bek@bek.hu

K e r e s é s
 
 
F ó r u m
 
 
G a l é r i a
 
 
A l k o t á s ok
 
 
S a j t ó l á d a
 
 
K é r d é s e k -
v á l a s z o k
 
 
H o n l a p -
t é r k é p
 
Budapesti Építészkamara Facbook oldala
F r i s s    h í r e k H í r l e v e l e k H í r a r c h í v u m H a n g a n y a g o k
Adótanácsok Jogi tanácsok Sajtófigyelő Állás keres-kínál
Dezső András www.hvg.hu
Sajtófigyelő 2008. március 20.

A teljes eredeti cikk

Megakadályozhatta volna a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) bezárását annak vezetése, ha komolyan veszi az intézetnek otthont adó múzeum igazgatójának korábbi leveleit. A direktor felszólította őket: egy évekkel korábban már tervbe vett felújítási munka miatt idén márciusban költözniük kell. S noha az önkormányzat már hónapokkal ezelőtt új helyszíneket javasolt a KÉK-nek, a fiatal építészek abban bíztak, maradhatnak addigi otthonukban.

A sajtóhoz fordult a fiatal építészek, képzőművészek és civilek által alapított Kortárs Építészeti Központ (KÉK) vezetése, mivel szerintük működésük rajtuk kívül álló okok miatt ellehetetlenült. A 2006 júniusa óta a Nefelejcs utcai Róth Miksa Emlékház udvari épületében működő központ vezetője, Finta Sándor és az alapítvány egyik kurátora, Szemerey Samu szerdán közölte: hétfőn egy faxot kaptak, miszerint 48 órán belül ki kell költözniük a múzeumból, a KÉK-nek helyet adó épületet ugyanis felújítják és üvegművészeti központtá alakítják.

(...)

 
Magyar Építész Kamara honlapja FUGA Budapesti Építészeti Központ epiteszforum.hu Építész Továbbképző BÉK Nívódíja 2018 BÉK Nívódíja 2017 BÉK Nívódíja 2016 BÉK Nívódíja 2015