Budapesti Építész Kamara 1088 Budapest Ötpacsirta u. 2. Tel.: 318-2444, 338-2775 Fax: -
  e-mail: bek@bek.hu

K e r e s é s
 
 
F ó r u m
 
 
G a l é r i a
 
 
A l k o t á s ok
 
 
S a j t ó l á d a
 
 
K é r d é s e k -
v á l a s z o k
 
 
H o n l a p -
t é r k é p
 
Budapesti Építészkamara Facbook oldala
F r i s s    h í r e k H í r l e v e l e k H í r a r c h í v u m H a n g a n y a g o k
Adótanácsok Jogi tanácsok Sajtófigyelő Állás keres-kínál
Sümegi Noémi www.hetivalasz.hu
Sajtófigyelő 2007. december 13.

A teljes eredeti cikk

Vegyes, de még mindig szerethető a XI. kerület - mondja Schneller István, aki ma is abban a házban lakik, ahol született. Az egykori főépítész szűkebb lakóhelye megítélésekor sem mond mást, mint amilyen elveket az egész város sorsát érintő döntésekkor képviselt.

Igazi polgári bérház volt Schneller Istvánék otthona: itt lakott egykor a konferanszié Kellér Dezső és Molnár Antal zeneszerző-zenetudós is. Mára azonban elöregedett és - ahogy a volt főépítész fogalmaz - vegyes lett a környék. A Karinthy Frigyes út is szlömösebbé vált, ám Schneller István szeret még mindig itt lakni: egyrészt, mert itt született, és igazi lokálpatrióta, másrészt pedig mert minden közel van. "Ez az, amiért itt maradtam, és még nem menekültem el" - mondja. A Móricz Zsigmond körtérről villamossal Budapest Nagykörúton belüli részei 20-25 perc alatt elérhetők, és a Katona József Színházba is elég háromnegyed hétkor elindulni: a piros 7-es öt perc alatt bevisz a Ferenciek terére.

(...) 

 
Magyar Építész Kamara honlapja FUGA Budapesti Építészeti Központ epiteszforum.hu Építész Továbbképző BÉK Nívódíja 2018 BÉK Nívódíja 2017 BÉK Nívódíja 2016 BÉK Nívódíja 2015