Budapesti Építész Kamara 1088 Budapest Ötpacsirta u. 2. Tel.: 318-2444, 338-2775 Fax: -
  e-mail: bek@bek.hu

K e r e s é s
 
 
F ó r u m
 
 
G a l é r i a
 
 
A l k o t á s ok
 
 
S a j t ó l á d a
 
 
K é r d é s e k -
v á l a s z o k
 
 
H o n l a p -
t é r k é p
 
Budapesti Építészkamara Facbook oldala
F r i s s    h í r e k H í r l e v e l e k H í r a r c h í v u m H a n g a n y a g o k
Adótanácsok Jogi tanácsok Sajtófigyelő Állás keres-kínál
Bódis András www.hetivalasz.hu
Sajtófigyelő 2007. december 13.

A teljes eredeti cikk

A főváros településszerkezeti terve "beépítésre nem szánt" területként határozza meg a Nyugati pályaudvar hátoldalát, azaz a leendő kormányzati negyed jókora részét. A Heti Válasz információi szerint Budapest főépítésze és főjegyzője írásba adta, hogy jogszerűen nem lehet beépíteni a beépíthetetlent - a Fővárosi Közgyűlés mégis közvetett törvénysértésre készül december 20-án.

"Ha egy ország a kormányzati negyedhez hasonló volumenű beruházásra szánja el magát, akkor nem a következő választásokra, hanem a következő generációkra kell gondolnia" - idézi a magyar kormánynegyed honlapja Hans Stimmannt, a berlini city megálmodóját, aki nemrég a budapesti K4-tervpályázat zsűrizéséből is kivette a részét. Hogy a hazai országvezetés mégis presztízsberuházásként kezeli, és minden módon sietteti a Nyugativárosrész 2009-2010-es felhúzását, azt nemcsak a november végi Gyurcsány-Demszky találkozóról kiszivárgott pletykák igazolják. A múlt héten a kormányzati negyed kommunikációs vezetője, Láng Balázs - egy, a Népszabadságban kitárgyalt telekügyletre reagálva - már nyilvánosan is vád alá vonta Budapest elöljáróit, mondván: a fővárosnak mintha nem lenne olyan fontos, hogy ezt a "városszöveti zárványterületet" élettel töltsék meg.

(...)

 
Magyar Építész Kamara honlapja FUGA Budapesti Építészeti Központ epiteszforum.hu Építész Továbbképző BÉK Nívódíja 2018 BÉK Nívódíja 2017 BÉK Nívódíja 2016 BÉK Nívódíja 2015