Budapesti Építész Kamara 1088 Budapest Ötpacsirta u. 2. Tel.: 318-2444, 338-2775 Fax: -
  e-mail: bek@bek.hu

K e r e s é s
 
 
F ó r u m
 
 
G a l é r i a
 
 
A l k o t á s ok
 
 
S a j t ó l á d a
 
 
K é r d é s e k -
v á l a s z o k
 
 
H o n l a p -
t é r k é p
 
Budapesti Építészkamara Facbook oldala
F r i s s    h í r e k H í r l e v e l e k H í r a r c h í v u m H a n g a n y a g o k
Adótanácsok Jogi tanácsok Sajtófigyelő Állás keres-kínál
hvg www.hvg.hu
Sajtófigyelő 2008. január 18.

A teljes eredeti cikk

Rossz előkészítés, a részletes tervek hiánya. Szakemberek szerint részben ez az oka a 4-es metró építése körüli bénázásoknak. Nem ez az első eset, hogy a városvezetés elszúrja, amit el lehet szúrni. Jó példa erre a Nyugati (Marx) téri felüljáró építésének története, melyben a nyilvánosságnak szánt félinformációk bűnbakokat és legendákat szültek, ám tanulni semmit nem tanultunk belőle.

A Nyugati téri (korábban Marx téri) felüljáró építése körüli legendáknak járt utána a legendavadász Urban Legends blog. A történet szerint annak idején, amikor a Nyugati pályaudvar melletti felüljáró épült, egy nagyon híres építészt bíztak meg a tervezéssel. A terv elkészült, a munkások megépítették, de amikor készen lett, a felüljáró legmagasabb pontján nem ért össze a két félhíd. Szégyenében a tervező állítólag öngyilkos lett. A félresikerült építkezés okait a mai napig sokan, sokféleképpen magyarázzák. Az egyik verzió szerint a híd egyik felét oroszok építették, akik más 0 pontot használtak a magasság mérésénél, s ez okozta a galibát, mások szerint minden rendben ment volna, ha a kivitelezésnél a munkások nem lopnak el a kelleténél több építőanyagot.

(...)

 
Magyar Építész Kamara honlapja FUGA Budapesti Építészeti Központ epiteszforum.hu Építész Továbbképző BÉK Nívódíja 2018 BÉK Nívódíja 2017 BÉK Nívódíja 2016 BÉK Nívódíja 2015