Budapesti Építész Kamara 1088 Budapest Ötpacsirta u. 2. Tel.: 318-2444, 338-2775 Fax: -
  e-mail: bek@bek.hu

K e r e s é s
 
 
F ó r u m
 
 
G a l é r i a
 
 
A l k o t á s ok
 
 
S a j t ó l á d a
 
 
K é r d é s e k -
v á l a s z o k
 
 
H o n l a p -
t é r k é p
 
Budapesti Építészkamara Facbook oldala
F r i s s    h í r e k H í r l e v e l e k H í r a r c h í v u m H a n g a n y a g o k
Adótanácsok Jogi tanácsok Sajtófigyelő Állás keres-kínál
mti www.hvg.hu
Sajtófigyelő 2007. december 20.

A teljes eredeti cikk

Az építésügyi hatósági eljárásokat, valamint a telekalakítás és az építészeti műszaki dokumentációk tartalmát 2008. januártól új rendelet szabályozza, amely lényegesen kibővíti az engedély nélküli építés körét – az önkormányzati és területfejlesztési miniszter rendelete a Magyar Közlönyben jelent meg.

A 2007. végéig hatályos építési, engedélyezési szabályok több jogszabályban jelentek meg, ezeket fogja össze most az új rendelet, de számos korábbi előírás is változott. Legszembetűnőbb annak a listának a módosítása, amelyen az építési engedélyköteles tevékenységek szerepelnek. A korábbi szabályozás arra tartalmazott listát, hogy mihez kell építési engedély. Az új ehhez képest három listát tartalmaz. Az első sorolja fel az engedélyköteles, a második a bejelentésköteles, míg a harmadik az engedély- és bejelentési kötelezettség nélküli építési tevékenységeket.

(...)

 
Magyar Építész Kamara honlapja FUGA Budapesti Építészeti Központ epiteszforum.hu Építész Továbbképző BÉK Nívódíja 2018 BÉK Nívódíja 2017 BÉK Nívódíja 2016 BÉK Nívódíja 2015