Budapesti Építész Kamara 1088 Budapest Ötpacsirta u. 2. Tel.: 318-2444, 338-2775 Fax: -
  e-mail: bek@bek.hu

K e r e s é s
 
 
F ó r u m
 
 
G a l é r i a
 
 
A l k o t á s ok
 
 
S a j t ó l á d a
 
 
K é r d é s e k -
v á l a s z o k
 
 
H o n l a p -
t é r k é p
 
Budapesti Építészkamara Facbook oldala
F r i s s    h í r e k H í r l e v e l e k H í r a r c h í v u m H a n g a n y a g o k
Adótanácsok Jogi tanácsok Sajtófigyelő Állás keres-kínál
Jakus Ibolya www.hvg.hu
Sajtófigyelő 2008. január 10.

A teljes eredeti cikk

Eddig kormányváltás kellett ahhoz, hogy presztízsberuházásokat leállítsanak, most viszont a Gyurcsány-kabinet maga tett ki stoptáblát a kormányzati negyed projekt elé. Ez éppúgy lehet bölcsesség, mint tehetetlenség.

Senki sem volt okosabb, mint egy ötödikes a kormányzati negyed ötletgazdái közül. Egyszerű összeadással ki lehetett volna ugyanis számítani az engedélyezési eljárások, a pályázatok, a telekvásárlás, a vasúti funkciók megszüntetése, a tervezés és az építkezés időigényéből, hogy a ciklus végéig legfeljebb egy gödörig lehet eljutni a Nyugati pályaudvar területére álmodott irodatömb megvalósításában. Ez kezdett el vélhetően derengeni kormányzati körökben is, az elmúlt napokban ugyanis a HVG által megkérdezett politikusok és szakemberek már csak a bejelentés idejét és módját találgatták, azt viszont csaknem biztosra vették, hogy a kabinet kihátrál a projektből.

(...)

 
Magyar Építész Kamara honlapja FUGA Budapesti Építészeti Központ epiteszforum.hu Építész Továbbképző BÉK Nívódíja 2018 BÉK Nívódíja 2017 BÉK Nívódíja 2016 BÉK Nívódíja 2015