Budapesti Építész Kamara 1088 Budapest Ötpacsirta u. 2. Tel.: 1/318-2444 Fax: 1/338-2775
  e-mail: bek@bek.hu
K e r e s é s
 
 
F ó r u m
 
 
G a l é r i a
 
 
A l k o t á s ok
 
 
S a j t ó l á d a
 
 
K é r d é s e k -
v á l a s z o k
 
 
H o n l a p -
t é r k é p
 
Budapesti Építészkamara Facbook oldala
F r i s s    h í r e k H í r l e v e l e k H í r a r c h í v u m H a n g a n y a g o k
Adótanácsok Jogi tanácsok Sajtófigyelő Állás keres-kínál
www.hvg.hu
Sajtófigyelő 2008. január 4.

Az eredeti cikk hozzászólásokkal

Családi házak építésekor vagy vásárlásakor sokszor elmarad a garázs alapos szemrevételezése, a tervek ellenőrzése. Melyek a leggyakoribb hibák?

Gyakran megesik, hogy családi ház tervezésekor nem elég alapos az építész: ilyenkor előfordul, hogy behajtott tükrökkel kell beállnunk a garázsba, és örülhetünk, ha ki tudunk szállni az autóból. Nagyon gyakran elrontják a lehajtó ívét is. Az eredmény: a garázs használhatatlan, gyakorlatilag nem is lehet beállni. Szintén gyakori hiba a belmagasság elméretezése, amelynek következtében a csomagtartót nem lehet rendesen fölhajtani, mert a plafonba ütközik. Mivel ezeket a tervezési hibákat a kivitelező gyakran még tovább rontja, ne röstelljünk akár többször is rákérdezni a méretekre. Tanácsos a garázs paramétereit akkor is megmérni, ha házat veszünk: hiába van ugyanis garázsunk, ha nem tudjuk használni.

 
Magyar Építész Kamara honlapja FUGA Budapesti Építészeti Központ epiteszforum.hu Építész Továbbképző BÉK Nívódíja 2017 BÉK Nívódíja 2016 BÉK Nívódíja 2015