Budapesti Építész Kamara 1088 Budapest Ötpacsirta u. 2. Tel.: 318-2444, 338-2775 Fax: -
  e-mail: bek@bek.hu

K e r e s é s
 
 
F ó r u m
 
 
G a l é r i a
 
 
A l k o t á s ok
 
 
S a j t ó l á d a
 
 
K é r d é s e k -
v á l a s z o k
 
 
H o n l a p -
t é r k é p
 
Budapesti Építészkamara Facbook oldala
F r i s s    h í r e k H í r l e v e l e k H í r a r c h í v u m H a n g a n y a g o k
Adótanácsok Jogi tanácsok Sajtófigyelő Állás keres-kínál
www.hvg.hu
Sajtófigyelő 2008. január 4.

Az eredeti cikk hozzászólásokkal

Családi házak építésekor vagy vásárlásakor sokszor elmarad a garázs alapos szemrevételezése, a tervek ellenőrzése. Melyek a leggyakoribb hibák?

Gyakran megesik, hogy családi ház tervezésekor nem elég alapos az építész: ilyenkor előfordul, hogy behajtott tükrökkel kell beállnunk a garázsba, és örülhetünk, ha ki tudunk szállni az autóból. Nagyon gyakran elrontják a lehajtó ívét is. Az eredmény: a garázs használhatatlan, gyakorlatilag nem is lehet beállni. Szintén gyakori hiba a belmagasság elméretezése, amelynek következtében a csomagtartót nem lehet rendesen fölhajtani, mert a plafonba ütközik. Mivel ezeket a tervezési hibákat a kivitelező gyakran még tovább rontja, ne röstelljünk akár többször is rákérdezni a méretekre. Tanácsos a garázs paramétereit akkor is megmérni, ha házat veszünk: hiába van ugyanis garázsunk, ha nem tudjuk használni.

 
Magyar Építész Kamara honlapja FUGA Budapesti Építészeti Központ epiteszforum.hu Építész Továbbképző BÉK Nívódíja 2018 BÉK Nívódíja 2017 BÉK Nívódíja 2016 BÉK Nívódíja 2015