Budapesti Építész Kamara 1088 Budapest Ötpacsirta u. 2. Tel.: 318-2444, 338-2775 Fax: -
  e-mail: bek@bek.hu

K e r e s é s
 
 
F ó r u m
 
 
G a l é r i a
 
 
A l k o t á s ok
 
 
S a j t ó l á d a
 
 
K é r d é s e k -
v á l a s z o k
 
 
H o n l a p -
t é r k é p
 
Budapesti Építészkamara Facbook oldala
F r i s s    h í r e k H í r l e v e l e k H í r a r c h í v u m H a n g a n y a g o k
Adótanácsok Jogi tanácsok Sajtófigyelő Állás keres-kínál
Wesselényi-Garay Andor wergida.blogspot.com
Megy a gőzős 2007. december 17.

A teljes eredeti riport szövege

December 14-én a Kamarai küldöttgyűlést tartottak a Gödörben. Ez alkalommal készült az alant olvasható interjú Bálint Imrével, a Budapesti Építész Kamara elnökével. A beszélgetés apropója, a Magyar Nemzet által "segélykiáltásként" értelmezett szöveg volt, ami a BÉK honlapján majd közvetlenül utána ezen a hasábokon is megjelent. E szöveg kommentárjaként egy kérdéscsoportot állítottam össze. Pár nap elteltével Bálint Imre jelezte, e kérdések közül kész válaszolni azokra, amire módja van.

Wesselényi - Garay Andor: Mi az oka eme helyzetjelentés közreadásának?

Bálint Imre: Ez az, amire úgy tudok válaszolni, hogy az életemet sok minden meghatározta építészet mellett, többek között a borászkodás és a sportok is. Huszonéves koromban versenyszerűen vívtam. Különösen a kardvívás olyan, hogy a két versenyző egymás szándékait figyelve kísérel meg akciókat lebonyolítani. Aki régóta vívott, az a sisakrostélyon keresztül, a küzdőfél szemvillanásból, az elöl lévő láb legkisebb mozdulatából is meg tudta állapítani, hogy készül-e valamire a másik vagy sem. Ha időben észrevette ezeket a mozdulatokat, akkor alkalma volt azt megelőzni. Ezt a föltartó jellegű közbe támadást a kardvívásban elővágásnak hívják. Ha a zsűri ezt észrevette, akkor a pont mindig annál volt, aki elővágást alkalmazott. Ezt a szöveget én egy ilyen elővágásnak tekintem. A küzdőfél lába megmozdult, villant a szeme és arra gondoltam, hogy a szakma, valamint rendkívül sok fölösleges további vita elkerülése érdekében közzéteszem az elképzeléseinket és a kőkemény állásfoglalásunkat. Úgy érzem, ugyanis, hogy ma Magyarországon ilyen írott szabályok szerint kell lezajlania bizonyos dolgoknak.

(...)


Kapcsolódó információ az oldalon:
A BÉK Elnökségének Közleménye

 
Magyar Építész Kamara honlapja FUGA Budapesti Építészeti Központ epiteszforum.hu Építész Továbbképző BÉK Nívódíja 2018 BÉK Nívódíja 2017 BÉK Nívódíja 2016 BÉK Nívódíja 2015