Budapesti Építész Kamara 1088 Budapest Ötpacsirta u. 2. Tel.: 318-2444, 338-2775 Fax: -
  e-mail: bek@bek.hu

K e r e s é s
 
 
F ó r u m
 
 
G a l é r i a
 
 
A l k o t á s ok
 
 
S a j t ó l á d a
 
 
K é r d é s e k -
v á l a s z o k
 
 
H o n l a p -
t é r k é p
 
Budapesti Építészkamara Facbook oldala
F r i s s    h í r e k H í r l e v e l e k H í r a r c h í v u m H a n g a n y a g o k
Adótanácsok Jogi tanácsok Sajtófigyelő Állás keres-kínál
Lechner Tudásközpont
Kiállítás 2018. október 8.

A Lechner Tudásközpont Kerényi József építész életművét bemutató A házak nem hazudnak című kiállításának megnyitója

Időpont: 2018. október 16. 18:00
Helyszín: Lechner Tudásközpont, 1111 Budapest Budafoki út 59.


Kerényi József építész (1939-2016) fel merte vállalni a régi épületek megmentését, revitalizációját egy olyan korszakban, amelynek jelszava „a múltat végképp eltörölni” volt, és új épületeit is a történelmi városszövetre és a környezetre irányuló maximális figyelemmel tervezte meg. Az ő nevéhez fűződik Kecskeméten a Technika Háza, a Kodály Intézet és a Naiv Művészetek Múzeuma (mindhárom meglévő épületek rehabilitációjával), valamint a Keramikus és Szobrász Műteremházak, a Szórakaténusz Játékműhely és a Pannónia Rajzfilmstúdió Műterme. Kecskeméti évei után Budapestre visszatérve a VÁTI építészeti és műemléki irodáját vezette, majd a BME Lakóépülettervezési Tanszékén tanított. 1996-ban Vámossy Ferenccel közösen elindította az építész kar doktori programját, 2002-től pedig a BME Építőművészeti Doktori Iskola vezetőjeként működött. Ybl- és Kossuth-díjas építész, kecskeméti tevékenységével elnyerte az UIA Sir Robert Matthew-diplomáját, a ceglédi Magyarok Nagyasszonya templommal pedig az IFRAA International Architectural Design Awardot. Egész pályájára jellemző volt a társművészetekkel való együttműködés, díszlettervezői munkáját a Kritikusok díjával ismerték el.

A kiállítást megnyitó beszélgetés moderátora Osskó Judit, résztvevői Melocco Miklós, Roth János, Perényi Tamás és Molnár Zoltán, a beszélgetés után megtekinthető a Kerényi Józsefről 2014-ben készült portréfilm (MMA, rendező: Osskó Judit).
Kurátor: Pesti Monika

További információ az esemény Facebook oldalán és a Lechner Tudásközpont weboldalán található.

 


Üdvözlettel,
Lechner Tudásközpont

 
Magyar Építész Kamara honlapja FUGA Budapesti Építészeti Központ epiteszforum.hu Építész Továbbképző BÉK Nívódíja 2018 BÉK Nívódíja 2017 BÉK Nívódíja 2016 BÉK Nívódíja 2015