Budapesti Építész Kamara 1088 Budapest Ötpacsirta u. 2. Tel.: 318-2444, 338-2775 Fax: -
  e-mail: bek@bek.hu

K e r e s é s
 
 
F ó r u m
 
 
G a l é r i a
 
 
A l k o t á s ok
 
 
S a j t ó l á d a
 
 
K é r d é s e k -
v á l a s z o k
 
 
H o n l a p -
t é r k é p
 
Budapesti Építészkamara Facbook oldala
F r i s s    h í r e k H í r l e v e l e k H í r a r c h í v u m H a n g a n y a g o k
Adótanácsok Jogi tanácsok Sajtófigyelő Állás keres-kínál
Titkárság
Konferencia 2018. szeptember 7.

Kedves Kollégák!

Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége, és a Könnyűszerkezet-építő Szakmai Tagozat által szakmai partnerként támogatott, a maga nemében hiánypótló szakmai rendezvény, nemzetközi kreditpontos, és ajánlott konferencia, az

ÖKO HOME Expo konferencia és kiállítás kerül megrendezésre, 2018 október 4-én a Lurdy Házban.

A Klímánk védelme valamennyink kötelezettsége, és mivel az összes energia felhasználás, az épületeink építése, üzemeltetése kapcsán történik, így az ÜHG kibocsátás is, különösen fontossá, és kötelezettséggé vált, a környezettudatos építkezés, felújítás, üzemeltetés.

Nyakunkon a közel 0 energiafelhasználású épületek építésének kötelezettsége, a minél alacsonyabb ökológia lábnyommal építhető, üzemeltethető épületek iránti igény! Ilyen terület ahol a környezettudatos építkezés céljait alkalmazni lehet, a természetes, környezetbarát építőanyagok alkalmazása, alacsony ökológiai lábnyomú épületek építése.

A konferencia és kiállítás szervezőinek az a célja, hogy nemzetközi és hazai szaktekintélyek előadásaival, és a környezettudatos építkezés céljainak megfelelő termékek bemutatásával, hozzájáruljon és bővíthesse a szakembereink ezirányú tudását!

ÖKO HOME Konferencia és kiállítás  – Tervezz a természettel

2018. október 4. Budapest, Lurdy ház 6-os terem.

Részletes program, és online jelentkezés: www.ökohome.hu

 

Videós összefoglaló:
https://www.magisto.com/video/OloeMQEJFyhuDxxhCzE?l=vsm&o=w&c=ep_email_client

Háttér információk:
Számos új kutatás irányult az elmúlt években új rendszerek és anyagok fejlesztésére, melynek következtében az addig ismert tradicionális alapanyagokból jövőbemutató épületek épültek, melyek maximálisan megfelelnek a mai kor elvárásainak és választ adnak korunk építészeti, építőipari kihívásaira.  De lássunk néhány példát közelmúltban befejeződött jelenleg is futó projektekből:

Ausztria legmagasabb favázas irodaépülete: HoHo Haus – 84 méter magas hibrid épület 2019 elején már  fogadja első bérlőit.

Ausztriában a passzívház értékeket produláló 100 lakásos házak, pillérvázasak, de a kitöltő falazatuk, KLH, tömbösített fa.

Számos kórház, intézmény, és természetesen családi ház belülről vályog nemes vakolattal készül, mivel nagyon jó a szorbciós képessége, a levegőből káros anyagok lekötése, és antiallergén hatása!

Németország (sőt Európa eddigi legnagyobb szalmás építkezése), a 75000 fő lakosú Lüneburgi 3 szintes társasházban 19 lakás kerül kialakításra. A favázas tartószerkezethez vastag szalmabála hőszigetelés társul, mely a vályoggal együtt számos építésökológiai, élettani és épületbiológiai előnyt  biztosít.

Tokióban egy 70 emeletes fa épület tervezése kezdődött.
A lengyelország Gdansk városában – az elmúlt években több favázas középület is épült, irodaház, óvoda vagy éppen iskola.  A jó tapasztalatoknak köszönhetően és a környezetvédelmi szempontoknak köszönhetően a városvezetés úgy határozott hogy 2020-tól új épület a városban csak favázas épület lehet.

Európa legnagyobb gyógynövény feldolgozó központi üzeme 5 tonnás előregyártott döngölt vályogfal elemekből épült, a világhírű Herzog & De Meuron építésziroda tervei alapján.

És szerencsére ezzel még nincs vége a felsorolásnak. Ismerje meg ezen új lehetőségeket, és technológiákat. Az ÖKO HOME konferencián olyan nagy nevű vendégelőadók mutatják be a legújabb trendeket és példákat akik szerte a világban építettek / terveztek már jövőbemutató ökoépületeket, akik területük legnagyobb szaktekintélyei Európában.

ÖKO HOME Konferencia és kiállítás  – Tervezz a természettel
2018. október 4. Budapest, Lurdy ház 6-os terem.

www.ökohome.hu

 

Üdvözlettel:
Biró Péter
BIOKAY - természetes építőanyagok az egészséges otthonokért
www.valyogvakolat.hu
p.biro@biobaushop.hu

+36-70-3639868

 
Magyar Építész Kamara honlapja FUGA Budapesti Építészeti Központ epiteszforum.hu Építész Továbbképző BÉK Nívódíja 2018 BÉK Nívódíja 2017 BÉK Nívódíja 2016 BÉK Nívódíja 2015