Budapesti Építész Kamara 1088 Budapest Ötpacsirta u. 2. Tel.: 318-2444, 338-2775 Fax: -
  e-mail: bek@bek.hu

K e r e s é s
 
 
F ó r u m
 
 
G a l é r i a
 
 
A l k o t á s ok
 
 
S a j t ó l á d a
 
 
K é r d é s e k -
v á l a s z o k
 
 
H o n l a p -
t é r k é p
 
Budapesti Építészkamara Facbook oldala
F r i s s    h í r e k H í r l e v e l e k H í r a r c h í v u m H a n g a n y a g o k
Adótanácsok Jogi tanácsok Sajtófigyelő Állás keres-kínál
Miniszterelnökség
Örökségvédelem 2018. június 15.

Megújult a Kormány örökségvédelmi honlapja

A közigazgatás korszerűsítése és ügyfélbarát fejlesztése jegyében a kulturális örökség védelméért felelős tárcaként, a Miniszterelnökség létrehozta a Kormányzati Portál rendszerén belül az oroksegvedelem.kormany.hu internetes tájékoztató oldalt.

Az új oldal elsősorban a Miniszterelnökség által ellátott hatósági és központi hivatali ügyekben történő ügyfél-tájékoztatást szolgálja. Az ügyfelek a műtárgyak, műkincsek védelmével, kiviteli engedélyezésével, lopott, eltűnt műkincsek nyilvántartásával, a műemléki, régészeti, illetőleg világörökségi ingatlan örökség nyilvántartásával, valamint a védetté nyilvánításukkal kapcsolatos eljárásokról és szolgáltatásokról kaphatnak naprakész felvilágosítást, illetve érhetik el a vonatkozó nyomtatványokat és adatbázisokat. Az új honlap ezen túlmenően az örökségvédelmi szakirányítás eszközeiről is tájékoztat. Így például a szakmai irányelvek mellett a műemléki és régészeti szakértői névjegyzékek is itt érhetők el. Az új honlap az elektronikus közigazgatás felé tett újabb lépés, remélhetőleg az ügyfelek széles köre fogja használni, és az ügyintézés egyszerűbbé, gyorsabbá válik ezáltal.

(Miniszterelnökség)

 
Magyar Építész Kamara honlapja FUGA Budapesti Építészeti Központ epiteszforum.hu Építész Továbbképző BÉK Nívódíja 2018 BÉK Nívódíja 2017 BÉK Nívódíja 2016 BÉK Nívódíja 2015